Middagsfrid - 30% på 3 st matkassar.Spara 30% på de 3 första matkassarna från Middagsfrid!

Gå till erbjudande

Matkassar för dig som tränar (2024)

I en tid då våra dagliga liv tenderar att vara fyllda av aktiviteter och ansvar, har sökandet efter bekvämlighet och effektivitet blivit allt mer påtagligt. Att balansera arbete, fritid och andra åtaganden med att äta hälsosam mat kan vara en utmaning för många. Här kommer matkassar in i bilden som en välkommen lösning. Med en växande popularitet har matkassar förvandlat hur vi handlar och förbereder våra måltider. Denna innovativa matleveranstjänst har inte bara underlättat våra liv utan har också anpassat sig till olika livsstilar och behov.

De färdiga matkassarna har spridit sig som en välsmakande trend och istället för att besöka livsmedelsbutiker och grunna över vad som ska lagas till middag, kan man nu låta matkasseföretagen ta över jobbet med planeringen och inköp av råvaror och ingredienser.

Men vad är det egentligen som har gjort matkassar till en sådan sensation? I detta inlägg ska vi utforska fenomenet matkassar och särskilt fokusera på deras anpassning för en alltmer hälso- och träningmedveten publik.

Vi kommer att dyka djupare in i fördelarna med matkassar för träningsentusiaster, vad du bör leta efter i en träningsinriktad matkasse och till och med dela några exempel på inspirerande recept. Häng med när vi avtäcker hur matkassar kan vara den ultimata kompanjonen för dem som strävar efter att kombinera god hälsa med en hektisk livsstil.

Vikten av rätt kost vid träning

Kopplingen mellan kost och träning är en oumbärlig faktor när det kommer till att nå framgångsrika träningsmål. Träningens fysiska påfrestningar kräver bränsle och återhämtning, och det är här kosten spelar en avgörande roll. Rätt näring är som byggstenarna för kroppen – den ger energi, stödjer muskelåterhämtning och främjar prestationen under träningspassen.

Att fokusera på rätt näringsämnen är nyckeln till att optimera träningen. Protein är avgörande för muskeluppbyggnad och reparation, medan kolhydrater fungerar som kroppens huvudsakliga energikälla och är särskilt viktiga före och efter träningspass. Hälsosamma fetter spelar också en roll genom att stödja hormonbalansen och främja långvarig uthållighet.

För att nå träningsmål, vare sig det är att bygga muskler, öka konditionen eller gå ner i vikt, är det avgörande att anpassa kosten efter behoven. Utan rätt bränsle kan träningen bli ineffektiv och till och med leda till negativa resultat. Därför är det inte enbart träningen som spelar en roll i att uppnå framgång – kosten är en lika viktig komponent. Genom att välja rätt matkassar och livsmedel som stöder dina mål kan du verkligen maximera resultaten av din hängivna träning.

Finns det matkassar anpassade för träning?

Tyvärr finns det inga matkassar som är speciellt gjorda för personer som tränar, men däremot finns det flera matkassar som har en större del råvaror och ingredienser som är bra att äta när man tränar. Dessa matkassar kan vara ett bra alternativ om du vill testa konceptet med att få färdigplanerade matkassar hemlevererade.

På så sätt slipper du åka och storhandla varje vecka, vilket kan hjälpa dig att både spara tid och pengar.

Fler fördelar med matkassar för träningsentusiaster:

 1. Tidsbesparande: Undvik stressen med att planera och handla mat efter träningen.
 2. Varierad kost: Upptäck nya recept och livsmedel som stödjer dina näringsbehov.
 3. Balanserad näringsintag: Matkassar erbjuder ofta balanserade måltider med rätt mängd protein, kolhydrater och fetter.
 4. Portionerad kontroll: Hjälper till att undvika överätning och hålla koll på kaloriintaget.

Vad man ska leta efter i en träningsinriktad matkasse:

För dig som tränar är det bäst att äta en varierad kost som har hög kvalitét på kolhydrater, protein och fett. Därför bör du välj fiberrika kolhydratkällor som förutom fibrer innehåller mycket vitaminer och mineraler. När det gäller fett så bör du i huvudsak välja fett som kommer från fisk, avokado, nötter och oljor.

Följande är några andra råvaror som är bra att äta när du tränar:

GrönsakerProteinFett
BroccoliKöttNötter
KålFågelFet fisk
SpenatFiskAvokado
TomatÄggOlivolja
PaprikaMjölkGrädde

Dessa råvaror är en bra bas och generellt kan man se att listan innehåller mat som är enkel och råvarorna har inte blivit bearbetade. Detta betyder också att du bör försöka undvika att äta färdigmat.

Att leta efter när du väljer matkasse:

 • Proteinrika alternativ: Välj kassar som inkluderar magert kött, fisk, fjäderfä, baljväxter och andra proteinkällor.
 • Komplexa kolhydrater: Prioritera kassar med fullkornsprodukter, quinoa, brunt ris och rotfrukter.
 • Färska grönsaker och frukter: Säkerställ att kassen innehåller en mängd olika färger och näringsämnen.
 • Hälsosamma fetter: Let efter matkassar som inkluderar nyttiga fettkällor som avokado, nötter och frön.
 • Anpassningsmöjligheter: Välj kassar med möjlighet att justera portioner och rätter baserat på dina personliga behov.

Så finns det några matkassar som uppfyller dessa krav?

Idag finns det väldigt många matkassar att välja mellan och en del av matkassarna är bättre anpassade för personer som tränar. Men att veta vilken matkasse du ska välja kan vara rätt svårt, speciellt när det finns mer än 50 olika matkassar att välja mellan. Därför har vi valt att göra en sammanställning av några populära matkassar för att försöka hjälpa dig hitta vilka som är bäst för dig som tränar.

Här under hittar du resultatet med några av de bästa matkassarna som uppfyller många av våra "kriterier" samt en sammanfattning till varför matkassen är ett bra alternativ till dig som tränar.

Våra kriterier för att matkassen ska inkluderas i listan:

 • Matkassen ska innehålla råvaror med mycket kolhydrater, protein och fett.
 • Matkassen ska ha ett varierat innehåll blandat med kött, fisk och grönsaker.
 • Matkassen ska helst innehålla fyra middagar till minst två personer.

Matkassar som är bra vid träning:

Linas - Klassisk & inspirerande

Linas - Klassisk & inspirerande

Den klassiska och inspirerande matkassen från Linas Matkasse är perfekt för dig som tränar och vill äta nyttig mat. Välja mellan 30 olika recept varje vecka och skapa en matkasse som innehåller middagar och råvaror med mycket protein och fett.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 - 5 st

Tillagning: 30 - 40 minuter

Pris från 399 kr

HelloFresh - Familjevänligt

HelloFresh - Familjevänligt

Med den familevänliga matkassen från HelloFresh kan du själv kombinera kött, fågel, fisk med vegetariska måltider. Varje vecka kan du själv sätt ihop din egen veckomeny och då du kan välja mellan 30 olika recept. Skapa din egen matkasse som är bra för både träning och hela familjen.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 - 5 st

Tillagning: 30 - 40 minuter

Pris från 288 kr

Middagsfrid - Flexitarian

Middagsfrid - Flexitarian

Flexitariankassen passar dig som inte äter nöt, fläsk eller viltkött i vardagen och som har en ambition att äta mer vegetariskt. Samtidigt som du vill att middagarna ska vara goda och varierade.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 4 st

Tillagning: 15 minuter

Pris från 445 kr

Se fler matkassar

Matkassar anpassade för viktminskning

Matkassarna som du hittar i listan här ovanför kan även vara ett bra alternativ för dig som vill gå ner lite i vikt. Men det är inte alla som gillar att besöka gymmet varje dag och som kanske vill ha extra motivation. Då ska du välja en viktminskningskasse som kommer med ett skräddarsytt tränings- eller kostschema varje vecka.

Matkassar med träningsschema och kostcoaching:

GI-boxen

GI-boxen

GI-boxen erbjuder inte en traditionell matkasse utan här får du 10 olika färdigrätter varje vecka. GI-boxen erbjuder nyttiga måltider, träningsprogram och receptförslag för en effektiv viktminskning. Beställ 10 utsökta och färdiglagade maträtter.

Antal personer: 1 st

Antal middagar: 10 - 40 st

Tillagning: 5 - 10 minuter

Pris från 695 kr

HelloFresh - Kalorismart

HelloFresh - Kalorismart

Goda middagar av hög kvalitet med färre än 650 kalorier. I den här matkassen får du kalorisnåla recept men som ändå ger dig all energi och näring du behöver för att må bra.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 st

Tillagning: 25 - 40 minuter

Pris från 288 kr

Better Feast - Viktminskning

Better Feast - Viktminskning

Denna låda innehåller 3x måltider och 1x snacks för 5 dagar, alltså en komplett viktminskningskasse med frukost, middag, kvällsmat och en hälsosnack.

Antal personer: 1 st

Antal middagar: 20 st

Tillagning: 10 - 15 minuter

Pris från 1040 kr

Sammanfattning

Att äta en varierad kost när man tränar är viktigt och på så sätt får du också i dig alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. I listan med matkassar hittar du en del flexitariska matkassar och anledningen till att vi har valt dessa beror på att matkassarna innehåller mycket protein och fett (när vi har kollat på menyerna så har matkassarna nästan alltid innehållit kyckling och fisk).

Att nå dina träningsmål är en resa som involverar flera nyckelfaktorer, och en av de mest avgörande är din kost. Träning och kost är oupplösligt sammanvävda, och rätt näring är bränslet som driver din framgång. Genom att förstå vikten av att kombinera träning med en balanserad och målinriktad kost kan du verkligen låsa upp ditt fulla potential och nå de önskade resultaten.

Träningsinriktade matkassar utmärker sig som en fantastisk resurs för alla som strävar efter en mer näringsrik och enklare livsstil. Dessa kassar tar bort bördan av att planera och handla efter träningspassen och erbjuder istället inspirerande recept som är utformade med dina hälsomål i åtanke. Fördelarna sträcker sig från tidsbesparingar till varierade måltider som innehåller den exakta balansen av protein, kolhydrater och fetter som din kropp behöver för att trivas.

Att välja rätt träningsinriktad matkasse kan vara nyckeln till att göra din hälsoresa smidigare och mer givande. Det ger dig inte bara en mer strukturerad kost, utan också möjligheten att upptäcka nya smaker och recept som stöder dina träningsmål. Genom att öppna dörren till en värld av hälsosam och vällagad mat kan träningsinriktade matkassar vara den extra knuffen du behöver för att lyckas.

Så varför inte ta steget och utforska de olika träningsinriktade matkassarna som finns tillgängliga? Genom att prova olika alternativ kan du hitta den perfekta matchningen för dina smaker, preferenser och behov. När du kombinerar din dedikerade träning med en välanpassad kost genom matkassar, kan du verkligen sätta kursen mot en sundare och mer framgångsrik livsstil.