Matkassar för dig som tränar (2023)

Matkassar för dig som tränar (2023)

Finns det matkassar anpassade för träning?

Vi kan redan nu meddela att det tyvärr inte finns några matkassar som är gjorda speciellt för personer som tränar, men däremot finns det en del matkassar som har en större del råvaror som är bra att äta vid träning. Dessa matkassar kan vara ett bra alternativ om du vill testa konceptet med att få färdigplanerade matkassar hemlevererade.

På så sätt slipper du åka och storhandla varje vecka, vilket kan hjälpa dig att både spara tid och pengar.

Mat som är bra att äta när man tränar:

För dig som tränar är det bäst att äta en varierad kost som har hög kvalitét på kolhydrater, protein och fett. Därför bör du välj fiberrika kolhydratkällor som förutom fibrer innehåller mycket vitaminer och mineraler. När det gäller fett så bör du i huvudsak välja fett som kommer från fisk, avokado, nötter och oljor.

Följande är några andra råvaror som är bra att äta när du tränar:

GrönsakerProteinFett
BroccoliKöttNötter
KålFågelFet fisk
SpenatFiskAvokado
TomatÄggOlivolja
PaprikaMjölkGrädde

Dessa råvaror är en bra bas och generellt kan man se att listan innehåller mat som är enkel och råvarorna har inte blivit bearbetade. Detta betyder också att du bör försöka undvika att äta färdigmat.

Så finns det några matkassar som uppfyller dessa krav?

Idag finns det väldigt många matkassar att välja mellan och en del av matkassarna är bättre anpassade för personer som tränar. Men att veta vilken matkasse du ska välja kan vara rätt svårt, speciellt när det finns mer än 50 olika matkassar att välja mellan. Därför har vi valt att göra en sammanställning av alla tillgängliga matkassar för att försöka hitta vilka som är bäst för dig som tränar.

Här under hittar du resultatet med några av de bästa matkassarna som uppfyller många av våra "kriterier" samt en sammanfattning till varför matkassen är ett bra alternativ till dig som tränar.

Våra kriterier för att matkassen ska inkluderas i listan:

  • Matkassen ska innehålla råvaror med mycket kolhydrater, protein och fett.
  • Matkassen ska ha ett varierat innehåll blandat med kött, fisk och grönsaker.
  • Matkassen ska helst innehålla fyra middagar till minst två personer.

Matkassar som är bra vid träning:

Linas - Klassisk & inspirerande

Linas - Klassisk & inspirerande

Den klassiska och inspirerande matkassen från Linas Matkasse är perfekt för dig som tränar och vill äta nyttig mat. Välja mellan 30 olika recept varje vecka och skapa en matkasse som innehåller middagar och råvaror med mycket protein och fett.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 - 5 st

Tillagning: 30 - 40 minuter

Pris från 399 kr

HelloFresh - Familjevänligt

HelloFresh - Familjevänligt

Med den familevänliga matkassen från HelloFresh kan du själv kombinera kött, fågel, fisk med vegetariska måltider. Varje vecka kan du själv sätt ihop din egen veckomeny och då du kan välja mellan 30 olika recept. Skapa din egen matkasse som är bra för både träning och hela familjen.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 - 5 st

Tillagning: 30 - 40 minuter

Pris från 288 kr

Middagsfrid - Flexitarian

Middagsfrid - Flexitarian

Flexitariankassen passar dig som inte äter nöt, fläsk eller viltkött i vardagen och som har en ambition att äta mer vegetariskt. Samtidigt som du vill att middagarna ska vara goda och varierade.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 4 st

Tillagning: 15 minuter

Pris från 445 kr

Se fler matkassar

Matkassar anpassade för viktminskning

Matkassarna som du hittar i listan här ovanför kan även vara ett bra alternativ för dig som vill gå ner lite i vikt. Men det är inte alla som gillar att besöka gymmet varje dag och som kanske vill ha extra motivation. Då ska du välja en viktminskningskasse som kommer med ett skräddarsytt tränings- eller kostschema varje vecka.

Matkassar med träningsschema och kostcoaching:

GI-boxen

GI-boxen

GI-boxen erbjuder inte en traditionell matkasse utan här får du 10 olika färdigrätter varje vecka. GI-boxen erbjuder nyttiga måltider, träningsprogram och receptförslag för en effektiv viktminskning. Beställ 10 utsökta och färdiglagade maträtter.

Antal personer: 1 st

Antal middagar: 10 - 40 st

Tillagning: 5 - 10 minuter

Pris från 695 kr

HelloFresh - Kalorismart

HelloFresh - Kalorismart

Goda middagar av hög kvalitet med färre än 650 kalorier. I den här matkassen får du kalorisnåla recept men som ändå ger dig all energi och näring du behöver för att må bra.

Antal personer: 2 - 4 st

Antal middagar: 3 st

Tillagning: 25 - 40 minuter

Pris från 288 kr

Better Feast - Viktminskning

Better Feast - Viktminskning

Denna låda innehåller 3x måltider och 1x snacks för 5 dagar, alltså en komplett viktminskningskasse med frukost, middag, kvällsmat och en hälsosnack.

Antal personer: 1 st

Antal middagar: 20 st

Tillagning: 10 - 15 minuter

Pris från 1040 kr

Sammanfattning

Att äta en varierad kost när man tränar är viktigt och på så sätt får du också i dig alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. I listan med matkassar hittar du en del flexitariska matkassar och anledningen till att vi har valt dessa beror på att matkassarna innehåller mycket protein och fett (när vi har kollat på menyerna så har matkassarna nästan alltid innehållit kyckling och fisk).

Dessutom består de vegetariska måltiderna av råvaror som innehåller fetter och grönsaker som är bra när man tränar. Allt eftersom vi hittar nya matkassar så kommer vi uppdatera listan med fler matkassar.

Publicerad den