Middagsfrid - 30% på 3 st matkassar.Spara 30% på de 3 första matkassarna från Middagsfrid!

Gå till erbjudande

Ge bort matkasse i julklapp (2024)

Färdigplanerad matkasse - en uppskattad julklapp

Vet du inte vad du ska ge bort i julklapp? Att ge bort en färdigpackad matkasse har under många år varit en populär julklapp och något som ofta uppskattas!

När du ger bort en matkasse som julklapp kan du välja mellan att själv beställa matkassen till den du vill ge den till, eller så kan du ge bort ett presentkort som då kan användas som betalning när den som får julklappen ska betala matkassen. Att ge bort ett presentkort är det populäraste alternativet eftersom den som får presentkortet då själv kan välja vilken matkasse den vill ha.

Dessutom kan det vara svårt för dig som ger bort matkassen att veta vilken mat den som ska få julklappen gillar.

Här under hitta du några populära företag som erbjuder matkassar som julklappar och en del erbjuder även presentkort som du kan ge bort.

Linas Matkasse - Matkassar för hela familjen

Leveranser: Linas matkasse levererar i stora delar av Sverige och för att säkerställa att du kan beställa till den aktuella address så kan du gå till den här sidan och ange postnumret ditt matkassen ska levereras för att se vilka möjligheter det finns till leverans i just detta området.

Presentkort: Klicka här för att köpa presentkort.

Matkomfort - Kockförberedda matkassar i Stockholm

Leveranser: Matkomfort erbjuder idag endast leveranser i och omrking Stockholmsområdet, så om du vill ge bort en matkasse från Matkomfort bör du se till att mottagaren bor på en giltig address.

Presentkort: Klicka här för att köpa presentkort.

Mathem - Beställ mat eller hel matkasse via nätet

Leveranser: Mathem erbjuder hemleverans av mat och färdiga matkasse i hela Sverige. Det enklaste sättet att ge bort en matkasse via Mathem är att skapa en egen beställning eller så köper du ett presentkort som du ger bort.

Presentkort: Klicka här för att köpa presentkort.

Middagsfrid

Vi är lite osäkra om Middagsfrid fortfarande erbjuder presentkort så därför skulle vi rekommendera att du kontakta företaget för att fråga hur du gör för att beställa ett presentkort. Dock tror vi fortfarande att du kan beställa en matkasse åt någon annan. Här kan du se alla tillgängliga matkassar.

Ska man ge bort en matkasse eller presentkort?

Hur vida du ska ge bort en matkasse eller bara köpa ett presentkort beror på vem mottagaren är. Är det till en äldre person som kanske inte är så van vid att beställa via nätet så är det förmodligen bättre att beställa matkassen direkt, så kan du säkerställa att allt blir korrekt. Därefter behöver bara mottagaren ta emot matkassen, vilket inte är speciellt svårt. Dessutom får man oftast ett meddelande från transportören när matkassen är på väg och vilken tid den planeras att levereras.

Ett presentkort är den bästa lösningen när du kanske inte är helt säker på vad mottagaren tycker om för mat, så med ett presentkort kan mottagaren själv beställa någon matkasse som den tycker verkar intressant. Att ge bort ett presentkort fungerar också bäst om personen är van vid att beställa via nätet.