Middagsfrid - 30% på 3 st matkassar.Spara 30% på de 3 första matkassarna från Middagsfrid!

Gå till erbjudande

LCHF matkasse (2024)

Här har vi samlat alla matkassar som gör att du enkelt kan följa LCHF-dieten. Med en LCHF matkasse får du råvaror och recept som är anpassade enligt LCHF. Vilket betyder att du kommer minska ditt intag av kolhydrater och istället äter mycket fett och proteiner.

Veckansmiddag - LCHF
Tillagning: 30 - 40 min
Jämföra

Veckansmiddag - LCHF

2 - 6Middagar till 2 - 6 personer
55 middagar per vecka
fr. 623 krPris från 623 kr

I LCHF kassen är fokuset på proteinråvaror såsom kött, fisk, kyckling, mejerier och ovan-jords-grönsaker. Matkassen levererar hem till din dörr komplett med recept och alla råvaror du behöver. Recepten består av fem till tio gram kolhydrater per 100 gram.

lchf

snabblagat

laktosfri

glutenfri

nyttig

Veckansmiddag - Tredagars (LCHF)
Tillagning: 25 - 35 min
Jämföra

Veckansmiddag - Tredagars (LCHF)

2 - 6Middagar till 2 - 6 personer
33 middagar per vecka
fr. 447 krPris från 447 kr

Tredagarskassen (LCHF) är för dig som inte lagar mat hemma varje dag, men som ändå vill ha god, nyttig och snabblagad mat som är anpassad enligt LCHF metoden.

glutenfri

laktosfri

lchf

Mat & Ro - LCHF-kassen
Tillagning: 30 - 40 min
Jämföra

Mat & Ro - LCHF-kassen

2 - 6Middagar till 2 - 6 personer
4 - 54 - 5 middagar per vecka
fr. 689 krPris från 689 kr

Matkassen är för dig som enkelt och snabbt vill börja en resa mot en lättare livsstil. Här är det stort fokus på proteinråvarorna såsom kött, fisk och kyckling, tillsammans med mejerier och ovanjord-grönsaker. Matkassen innehåller inga kolhydrater i form av pasta, potatis eller bröd. Finns även laktosfri.

lchf

laktosfri

viktminskning

LCHF matkasse - Ät enligt LCHF metoden.

LCHF-dieten är något som har blivit allt mer populär de senaste åren. LCHF eller Low Carb High Fat som det egentligen betyder innebär att man minskar sitt intag av kolhydrater och istället äter mycket fett och proteiner. Denna typ av diet har blivit så populär att många matkasseföretag har börjat erbjuda en särskild LCHF-matkasse. Eftersom en LCHF matkasse innehåller mer proteiner och produkter med hög fetthalt, som till exempel mejeriprodukter, kött, fisk, ägg och grönsaker, samtidigt som du (helt eller delvis) utesluter kolhydrater, som sötsaker, bröd och pasta.

En annan fördel med LCHF-kosthållningen är att den har bevisad effekt som hälsosam viktminskning, och är numera också godkänd av Socialstyrelsen som behandlingsmetod av övervikt och diabetes typ 2. En LCHF matkasse är perfekt för dig som redan äter enligt LCHF eller om du vill testa hur det är.

De råvaror du kan förvänta dig i en LCHF matkasse är:

  • Kött, fisk och skaldjur.
  • Ägg.
  • Smör och andra mejeriprodukter.
  • Nötter.
  • Grönsaker.

Varför är LCHF-matkassarna så populära?

Low Carb High Fat (LCHF) var något som blev väldigt populärt under 2010-talet i Sverige och idag är det fortfarande en av de mest populäraste dieterna i Sverige. Detta har resulterat i en stor efterfrågan på färdiga matkassar med enkla lchf-recept. Idag finns det några matkassar att välja mellan och du kan se alla tillgängliga matkassar här ovanför.

Många väljer dessa kassar då de förenklar möjligheten att följa en strikt diet utan att behöva anstränga sig mer än nödvändigt och de har också bevisad effekt på viktminskning. Men vad är det då som kännetecknar dessa matkassar och hur skiljer de sig från andra matkassar?