Middagsfrid - 30% på 3 st matkassar.Spara 30% på de 3 första matkassarna från Middagsfrid!

Gå till erbjudande

Vegansk matkasse (2024)

Här samlar vi alla matkassar som enbart innehåller veganska maträtter. Genom att äta vegansk mat kommer du att äta växtbaserad mat utan något inslag av råvaror och ingredienser från djurriket. Matkassarna här under innehåller inga animaliska produkter.

Simple Feast - Family Feast
Tillagning: 10 - 15 min
Jämföra

Simple Feast - Family Feast

2 - 5Middagar till 2 - 5 personer
33 middagar per vecka
fr. 699 krPris från 699 kr

Matkassen finns i två varianter, så du kan välja mellan vegansk eller vegetariska middagar.

vegetarisk

vegansk

ekologisk

snabblagat

nyttig

Simple Feast - Season Feast
Tillagning: 10 - 15 min
Jämföra

Simple Feast - Season Feast

2 - 5Middagar till 2 - 5 personer
33 middagar per vecka
fr. 699 krPris från 699 kr

Matkassen finns i två varianter, så du kan välja mellan vegansk eller vegetariska middagar. Denna matkassen innehåller inspirerade världsrätter som till exempel Tofu Kung Pao och fullkornsnudlar.

vegetarisk

vegansk

ekologisk

snabblagat

nyttig

Veckansmiddag - Veganska
Tillagning: 30 - 40 min
Jämföra

Veckansmiddag - Veganska

2 - 6Middagar till 2 - 6 personer
44 middagar per vecka
fr. 527 krPris från 527 kr

Detta är kassen för dig som vill äta mycket grönt utan några animalier. Matkassen innehåller veganska varianter på svenska klassiker som blandas med goda rätter från olika delar av världen.

vegansk

Årstiderna - Vegankassen
Tillagning: 40 - 45 min
Jämföra

Årstiderna - Vegankassen

1 - 4Middagar till 1 - 4 personer
44 middagar per vecka
fr. 339 krPris från 339 kr

Den veganska matkassen passar dig som vill äta ännu grönare eller prova en 100% vegansk livsstil. Allt är 100% ekologiskt!

vegansk

ekologisk

nyttig

Årstiderna - Vegankassen (Glutenfri)
Tillagning: 20 - 25 min
Jämföra

Årstiderna - Vegankassen (Glutenfri)

1 - 2Middagar till 1 - 2 personer
44 middagar per vecka
fr. 375 krPris från 375 kr

Den glutenfria vegankassen är matkassen för dig som gärna vill äta ännu grönare och undvika gluten i din kost.

vegansk

glutenfri

nyttig

Matkassar för vegansk kosthållning.

Som vegan väljer du att äta helt växtbaserat och därför får inga animaliska produkter förekomma i maten. Idag finns ett stort utbud av veganska alternativ för många råvaror och ofta är de utytta mot något som är helt växtbaserat. Dock är än så länge utbudet av färdiga matkassar något begränsat, speciellt när det gäller matkassar från de större och mer traditionella matkasseföretagen, men några alternativ med matkassar finns det. Till exempel Simple Feast fokuserar 100% på att erbjuda växtbaserade matkassar.

Så fungerar en vegansk matkasse

Precis som alla andra matkassar så kan en vegansk matkasse köpas vid enstaka tillfällen eller så kan du välja en prenumeration och då får du en ny matkasse varje vecka. Vanligtviss kan du själv välja hur ofta du vill ha din matkasse. Varannan eller varje vecka är de vanligaste alternativen.

Du måste så klart inte prenumererar utan du kan säga upp prenumerationen direkt efter du har beställt. På så sätt får du bara en matkasse och då kan du testa flera olika veganska matkassar för att se vilken som passar bäst. Matkassarna kan skilja sig rätt mycket åt, både gällande typer och mängd av råvaror och även recepten kan varierar.

Fördelar med en vegansk kosthållning?

Det finns en rad olika fördelar med att äta vegansk kost. En stor fördel med växtbaserad mat är att den innehåller stora mängder antioxidanter, vitaminer och mineraler vilket kan bidra till ett hälsosammare liv. Dessutom kan man enklare kontrollera sin vikt och därför kan en vegansk kost många gånger vara ett bra alternativ för någon som vill ha en effektiv viktminskning.

Tänkt dock på att ett vanligt problem för veganer är vitaminbrist - Även om du äter en kost full av frukt, nötter, fetter med mera så är det stor risk att man drabbas av vitaminbrist. En vitamin som personer som äter växtbaserad kost ofta får brist på är B12 och det beror på att den enbart finns i animaliska produkter. Andra vitaminer man kan få brist på är vitamin-D3 och DHA så därför är det viktigt att man kompletterar och ser till så att få i sig alla vitaminer som man behöver.

Andra fördelar med en vegansk matkasse:
  • Bättre för miljön
  • Nya spändande recept som kan ge inspiration